Mały Michelin

Bez tytułu

Od dziś będę się bawić w małego inspektora:-)

Spokojnie, nie mam aż tak wysokiego mniemania o sobie, aby mianować się drugim Michelinem 😉
Zdarza mi się po prostu od czasu do czasu spróbować innej kuchni niż swoja własna, dlatego chętnie podzielę się z Wami swoimi spostrzeżeniami nie tylko kulinarnymi, ale i estetycznymi 🙂

 

I zapraszam również Was do komentowania.

I tak jak w przewodniku Michelina, zastosuję skalę ocen (nieco inną niż w oryginale) i to w trzech kategoriach:

KUCHNIA

♣ – kuchnia mocno przeciętna, nie zaskakuje smakiem i pomysłowością
♣ – dobra kuchnia, warto odwiedzić
♣♣ – bardzo dobra kuchnia, ciekawe smaki, ładnie podane – miejsce godne polecenia
♣♣♣ – idealne miejsce dla smakoszy – różnorodność smaków, finezja i oryginalność

WNĘTRZE

-◊ – fajne, tylko z pozoru
◊ – miejsce dobre do spotkań ze znajomymi, klimat bardziej barowy niż restauracyjny
◊◊ – miejsce z klasą, idealne zarówno na spotkania biznesowe, jak i eventy
◊◊◊ – miejsce wyróżniające się stylem i elegancją, klasa sama w sobie

OBSŁUGA

– ♠ – niezbyt wyrafinowana obsługa lub w zasadzie samoobsługa
♠ – obsługa bez zbędnej rewelacji, Klient ważny, choć nie w centrum uwagi
♠ ♠ – obsługa na wysokości zadania, potrafiąca doradzić i dbająca o komfort Klienta
♠ ♠ ♠ – doskonała, znająca się na rzeczy obsługa, z wyrafinowanym podejściem do potrzeb Klienta

Pamiętajcie, to tylko moja subiektywna ocena, nie musicie się z nią zgadzać 🙂 Wiem, że gusta i oczekiwania mogą być różne, więc każde szanuję. Dawajcie znać odnośnie swoich spostrzeżeń!

I czekajcie zatem na recenzje 🙂

RECENZJE